Какво му е на Ким Чен-ун?

Американското разузнаване cмятa, чe ceвeрнoкoрeйcкият лидeр е в гoлямa oпacнocт cлeд прeтърпянa oпeрaция

Какво му е на Ким Чен-ун? | StandartNews.com

Американското разузнаване cмятa, чe ceвeрнoкoрeйcкият лидeр Ким Чeн Ун e в гoлямa oпacнocт cлeд прeтърпянa oпeрaция, прeдaдe Cи Eн Eн. Южнокорейското правителство проверява информации, разпространени от американски медии, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун е в нестабилно здравословно състояние след претърпяна операция, предаде Асошиейтед прес.

 

Представители на южнокорейското министерство на националното обединение и на Националната разузнавателна служба на Южна Корея заявиха, че засега не могат да потвърдят информацията. Си Ен Ен се позова на анонимен американски източник, според когото Ким е в "сериозна опасност" след неуточнена хирургическа операция.

Министерството на националното обединение, което се занимава с междукорейските отношения, заяви, че не може да потвърди друго съобщение, на "Дейли Ен Кей", което цитира анонимни източници, съобщаващи, че Ким се възстановява от сърдечна операция в столицата Пхенян и че състоянието му се подобрява, съобщи ДарикНюз.

Спекулациите за здравословното състояние на Ким тръгнаха, след като на 15 април той пропусна честването на своя покоен дядо и основател на Корейската народнодемократична република Ким Ир-сен. За Северна Корея и особено за ръководството й е трудно да се получи надеждна информация, а в миналото дори разузнавателни служби са грешали за вътрешните й работи, отбелязва Асошиейтед прес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай