Каква е стратегията на Тръмп за изборите?

Сред републиканците няма единомислие какво ще прави в изборите Тръмп

Каква е стратегията на Тръмп за изборите? | StandartNews.com

Приближени до президента на САЩ Доналд Тръмп дадоха мнение каква ще е стратегията на Тръмп за спечелване на втория мандат, цитирани от Politico.

Според изданието, част от републиканците съветвали Тръмп да заложи на тези теми, които му донесоха победата през 2016-та година. Други техни колеги обаче били на противоположното мнение. „На миналите избори той провеждаше по пет митинга на ден и говореше всичко, което му идваше в главата. Сега обаче тази стратегия не работи“, казва старшият помощник в Конгреса от Републиканската партия.

По мнението на личния адвокат на президента Рудолф Джулиани обаче смята, че това както е работило досега, така и сега ще сработи. Той споделил още, че ако той се е занимавал с предизборната кампания на Тръмп щял да направи рекламен клип с жителите на Сент-Луис, които са били принудени да охраняват с оръжие домовете си. Също така би препоръчал привържениците на Тръмп да започнат да обясняват, че най-вероятният кандидат на демократите Джо Байдън е психически болен. Имам добър приятел, който страда от ранен стадий на Алцхаймер и мога да кажа, че могат да бъдат наречени близнаци с Байдън, твърди Джулиани.

Други твърдят, че Тръмп все още използва стратегията на президента на САЩ Ричард Никсън от 1968 година. Според тях "февруарският“ Тръмп вече не работи през лятото, защото са променени обстоятелствата и ще видим промяна.

По думите на 15 републиканци, президентът също им е споделил, че познатият предизборен арсенал сега не действа.

Те обаче не мислят, че ще има нова стратегия. „Нима някой си мисли, че Тръмп сега ще се събуди и каже: това ми е новата стратегия.  Той си има специфично общуване, което му понесе успех миналия път и няма намерение да го променя“.

Различните мнения показват, че сред републиканците няма единомислие какво ще прави в изборите Тръмп. Едни мислят, че няма да има проблеми в надпреварата, други твърдят, че има такива, но президентът ще ги поправи, има и скептици. Изборите В САЩ са на 3 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай