Как може да се спаси Путин? Отговор от Зеленски

Президентът на Украйна с обширно интервю пред "Икономист"

Как може да се спаси Путин? Отговор от Зеленски | StandartNews.com

Володимир Зеленски даде обширно интервю пред британското списание "Икономист". В него той заяви, че Владимир Путин вече е изгубил войната.

"Ето защо, ако руският президент изведе войските си от Украйна, той ще спаси своя живот. Колкото по-бързо стане това, толкова са по-големи шансовете на стопанина на Кремъл да оцелее", добави лидерът на Украйна.

"Ние трябва да се върнем в границите ни от 1991 г. (тоест Украйна да си вземе обратно окупираните през 2014 г. черноморски полуостров Крим и провъзгласените през същата година така наречени Донецка и Луганска народни републики, и земите, завладени след началото на руската инвазия (24 февруари 2022 г.). Ако не направим това, агресорът пак ще се върне", заяви той.

Зеленски допълни: Путин трябва да си отвори очите. Целият свят чрез санкциите и изолацията ясно заявява на руския президент – за агресията срещу независима държава има цена и тя трябва да се плати.

"Само Путин може да направи крачка към дипломатическото разрешаване на противоречията между неговата и нашата държави. Тя е - Русия да се върне към границите от 1991 г.", добави украинският президент, предаде novini.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай