Сряда,

Как Люксембург се рекламира пред Медведев

От: Светлана Николова, снимка ЕПА/БГНЕС -
230
Как Люксембург  се рекламира пред Медведев
A
A
A

Люксембург ни удари в земята по реклама на държавата. Докато руският премиер Дмийтрий Медведев бе събрал петима членове на кабинета заедно с българските си колеги и целия туристически бранш в София, за да привлекат вниманието на страната ни за летния сезон, Люксембуг реши да предприеме нестандартен подход, за да впечатли Москва.

Медведев кацна в Люксембург след визитата в София, но вместо да го затвори в премиерския си кабинет, Ксавие Бетел решил да покаже на скъпия си гост центъра на града.

Докато двамата премиери се разхождали по тясната главна улица "Сен- Еспри" и се любували на Цитаделата от 12-ти век, по пътя срещнали случайно министъра на правосъдието, който пеш се прибирал вкъщи. По-нататък на пътя се появил и министърът на външните работи, който с радост се присъединил към групата. Малко преди да стигнат музея, на улицата срещнали и Великия херцог Анри. Той учудено попитал кои са гостите и като разбрал, че става дума за втория човек в Русия, променил всичките си ангажименти.

"Вече познавате почти всички жители", пошегувал се премиера с Медведев. После завел гостите в сладкарницата, в която правели най-вкусните бонбони и разказал  как всеки ден преди работа се отбивал, за да си купи по една кутия.

Най-накрая делегацията стигнала до градския музеЙ и разгледала четирите къщи от 17 век, които наскоро били превърнати в модерна сграда със стъклен купол.

Руските медии подробно информираха за туристическия тур.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички