Как Люксембург се рекламира пред Медведев

Премиерът Ксавие Бетел реши да покаже на скъпия си гост центъра на града, двамата срещнаха най-видните граждани, прибиращи се пеша от работа

Как Люксембург  се рекламира пред Медведев | StandartNews.com

Люксембург ни удари в земята по реклама на държавата. Докато руският премиер Дмийтрий Медведев бе събрал петима членове на кабинета заедно с българските си колеги и целия туристически бранш в София, за да привлекат вниманието на страната ни за летния сезон, Люксембуг реши да предприеме нестандартен подход, за да впечатли Москва.

Медведев кацна в Люксембург след визитата в София, но вместо да го затвори в премиерския си кабинет, Ксавие Бетел решил да покаже на скъпия си гост центъра на града.

Докато двамата премиери се разхождали по тясната главна улица "Сен- Еспри" и се любували на Цитаделата от 12-ти век, по пътя срещнали случайно министъра на правосъдието, който пеш се прибирал вкъщи. По-нататък на пътя се появил и министърът на външните работи, който с радост се присъединил към групата. Малко преди да стигнат музея, на улицата срещнали и Великия херцог Анри. Той учудено попитал кои са гостите и като разбрал, че става дума за втория човек в Русия, променил всичките си ангажименти.

"Вече познавате почти всички жители", пошегувал се премиера с Медведев. После завел гостите в сладкарницата, в която правели най-вкусните бонбони и разказал  как всеки ден преди работа се отбивал, за да си купи по една кутия.

Най-накрая делегацията стигнала до градския музеЙ и разгледала четирите къщи от 17 век, които наскоро били превърнати в модерна сграда със стъклен купол.

Руските медии подробно информираха за туристическия тур.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай