Извънредно от Вучич! Какво се чака до дни

Президентът на Сърбия с призив към народа

Извънредно от Вучич! Какво се чака до дни | StandartNews.com

Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че в сряда, 7 юни, за сръбските граждани ще има много важни добри политически и икономически новини, предаде Танюг. Той призова Сърбия да се обедини, а на протестиращите в Белград каза, че ги очаква за разговор, предаде БТА.

„Нямаме време за губене, когато става въпрос за нашата Сърбия и затова в следващите дни ще излезем с нови планове и програми, големи идеи и извънредни новини за нашите граждани, в сряда ще съобщим всичко“, каза Вучич във видео, публикувано в Инстаграм профила му.

Той коментира и антиправителствените протести, последният от които беше в събота.

„Минаха 10 дни, откакто призовах тези, които протестират по улиците и които представиха определени искания, да дойдат да разговаряме. Не се отзоваха, не са заинтересовани да разговаряме“, отбеляза Вучич.

В събота бе организиран пети подред антиправителствен протест „Сърбия срещу насилието“.

Протестите бяха организирани заради масовите убийства миналия месец. На 3 май 13-годишен ученик застреля в белградско училище осем ученици и охранител и рани други шест деца и една учителка. Момиче почина по-късно от раните си в болница, с което броят на жертвите нарасна на десет. Ден по-късно двадесетгодишен младеж стреля произволно по хора в две села южно от Белград, като уби осем души и рани 14.

Нещата не се решават като всеки ден ни наричат ненормални, луди, убийци, престъпници - мен, сръбския премиер Ана Бърнабич, министъра на финансите Синиша Мали, когото и да е, заяви Вучич и допълни, че нещата се решават с разговори и компромиси.

Той призова гражданите да се трудят още повече и каза, че „ни очакват трудни времена, свързани с Косово и Метохия и с множество геополитически въпроси“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай