Сряда,

Извънредно от Лондон! Великобритания и ЕС пред важно споразумение

От: Иван Ангелов, кадър Скай нюз -
1899
Извънредно от Лондон! Великобритания и ЕС пред важно споразумение
A
A
A

Обединеното кралство е на прага на споразумение с ЕС за разрешаване на търговските и политически спорове около Северна Ирландия след Брекзит, предаде Ройтерс, като се позова на днешно изявление на британския вицепремиер Доминик Рааб пред Би Би Си.

Агенцията отбелязва, че не е ясно дали това ще задоволи скептично настроените противници на споразумението.

Продължаващите с прекъсвания и понякога язвителни преговори между Лондон и Брюксел след излизането на Великобритания от ЕС през 2020 г. изглежда са на път да приключат, може би още утре, отбелязва Ройтерс, като напомня думите на министър-председателя Риши Сунак, който каза, че "дава всичко", за да се постигне споразумение.

"На прага сме, имаме голям напредък, но все още не сме го постигнали", каза Рааб за Би Би Си.

Сунак се стреми да постигне успех в преговорите, в които неговите предшественици, бившите премиери на Великобритания Борис Джонсън и Лиз Тръс, се провалиха.

Този стремеж на Сунак обаче е с риск да измести неговите вътрешни приоритети, тъй като той се стреми да преодолее огромния дефицит в одобрението при проучванията на общественото мнение за управляващата Консервативна партия преди редовните парламентарни избори през следващата година.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com