Извънредно! ОАЕ с инициатива за Газа

Ще помогне на 1000 палестински деца

Извънредно! ОАЕ с инициатива за Газа | StandartNews.com

Източник: Ройтерс

Президентът на Обединените арабски емирства Мохамед бин Зайед Ал Нахаян нареди да се осигури медицинско лечение в болници в страната на 1000 палестински деца от ивицата Газа, които ще бъдат придружени от своите семейства. Инициативата е част от постоянните усилия на ОАЕ да предостави помощ на нуждаещите се по целия свят., предаде новинарската агенция на ОАЕ - УАМ.

Външният министър на ОАЕ Абдула бин Зайед Ал Нахаян разговаря по телефона с председателката на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) Миряна Сполярич.

Инициативата за приемане на деца от ивицата Газа и осигуряването на медицинско лечение преди безопасното им завръщане у дома е продължение на постоянните усилия на ОАЕ да предоставят помощ на палестинския народ, най-вече на децата, в отговор на тежките хуманитарни условия, пред които са изправени, предаде БТА.

Шейх Абдула бин Зайед Ал Нахаян и Миряна Сполярич обсъдиха също осигуряването на безопасно, безпрепятствено и продължително предоставяне на подкрепа и медицинска помощ на мирните граждани в Газа, както и необходимостта от задействане на регионалните и международните усилия за засилване на хуманитарната реакция в отговор на нуждите на засегнатите от настоящата криза.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай