Извънредно! Арестуваха Жерар Депардийо

Той беше задържан и отведен в полицейски участък в Париж

Извънредно! Арестуваха Жерар Депардийо | StandartNews.com

Френският актьор Жерар Депардийо беше арестуван от полицията в страната си тази сутрин. Причината – обвинения в сексуално насилие над две жени. Той беше задържан и отведен в полицейски участък в Париж, за да даде показания по обвиненията.

Според една от жените Депардийо я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка. Това се случило на снимки в Дуе-ан-Анжу. А според другата през 2021 г. на снимачната площадка на филма на Жан Бекер „Зелени очи“ актьорът си е позволил сексуална волност.

Жалбата за случилото се в Дуе-ан-Анжу беше подадена през януари, съобщи АФП. Тя беше депозирана в Париж и е за „сексуално посегателство срещу уязвимо лице от лице, злоупотребяващо с авторитета на служебното си положение“. Инцидентът е от март 2014 г.

Жената е бивша асистентка, която по това време е била на 24 години. Събитията се случили „по време на снимките на филма Le Magicien et les Siamois, режисиран от Жан-Пиер Моки“. В интервю за регионалния вестник  описва „дланите му по цялото ѝ тяло“ и „неприличните думи“ на актьора на снимачната площадка.

Това са поредните обвинения срещу 75-годишния Депардийо.

Преди време по давност беше отхвърлена жалбата на актрисата Елен Дарас. Тя твърдеше, че я нападнал сексуално по време на снимки на филм през 2007 г., е отхвърлена поради давност.

През декември 2023 г. испанската журналистка и писателка Рут Баса също подаде жалба в Испания срещу актьора за изнасилване през 1995 г. в Париж.

В началото на октомври миналата година актьорът отрече вече повдигнатите срещу него обвинения. Той заяви, че не е „нито изнасилвач, нито хищник“ в отворено писмо, публикувано във в. „Фигаро“, предава БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай