Изритаха водещите след самоубийството на сестрата

Изкопчиха информация за бременната Кейт, представяйки се за Кралицата

Изритаха водещите след самоубийството на сестрата | StandartNews.com

Водещите на австралийското радио "Тудей Еф Ем" (2Day FM) Мел Грейг и Майкъл Крисчън, които са автори на телефонната измама с медицинска сестра от болницата на британската херцогиня Кейт, са отстранени от работа за неопределен срок, предадоха ДПА и ИТАР-ТАСС.

Ясинта Салданя от лондонската болница "Крал Едуард Седми", която стана жертва на телефонна измама, бе открита мъртва след телефонната манипулация. Една от възможните причини за смъртта й е самоубийство.

Мел Грейг и Майкъл Крисчън използваха трик, при който изкопчиха информация за състоянието на бременната Кейт Мидълтън, подвеждайки Салданя, че й звънят британската кралица Елизаблет Втора и престолонаследникът принц Чарлз. Медицинската сестра повярвала на измамниците и прехвърлила разговора към старшата сестра на отделението, която дала подробна информация за състоянието на младата херцогиня.

Разговорът със Салданя не се е предавал пряко, а в запис, и предварително е бил съгласуван с юристи на радиостанцията.

Повече от седем часа след смъртта на 46-годишната майка на две деца в сайта на радиостанцията е продължило да се излъчва съобщение, в което весело се говорело за "Най-голямата кралска измама", отбелязва ДПА.

Грейг и Крисчън са анулирали акаунтите си в Туитър, тъй като те през последните часове са били залети с гневни реакции на австралийци, които ги обвинявали, че "имат кръв по ръцете". Рекламодатели, сред които една от най-големите в страната вериги супермаркети "Коулс", изтеглиха рекламите си от радио "Тудей Еф Ем".

Министър-председателката на Австралия Джулия Гилърд определи в изявление смъртта на Ясинта Салданя като ужасна трагедия и изрази съболезнования на нейните близки и роднини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай