Израел освободи заложници при голям удар в ивицата Газа

Заложниците са в добро здраве и са отведени в болница

Израел освободи заложници при голям удар в ивицата Газа | StandartNews.com

Източник: Асошиейтед прес

Заложници на „Хамас“ са освободени при операция на израелската армия в град Рафах в ивицата Газа, съобщиха световните агенции.

След 128 дни в плен в Израел се завръщат 60-годишният Фернандо Симон Марман и 70-годишният Луис Хар, предаде Си Ен Ен.

Двамата мъже са отвлечени от „Хамас“ от кибуца Нир Ижак при атаката на 7 октомври миналата година, която сложи началото на войната в Близкия изток.

Двамата заложници са в добро здраве и са отведени в болница, съобщи израелската армия.

По-рано от Червения полумесец обявиха, че Рафах е подложен на израелска атака. Най-малко 37 палестинци са убити, има и много ранени. 

Снощи американският президент Джо Байдън е провел телефонен разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху, за да го призове да не предприема военна операция в Рафах без надежден план за защита на цивилните. Байдън е призовал да бъде осигурена безопасността на 1 млн. души, които са потърсили убежище в Рафах. От началото на войната, повече от половината от населението на анклава живее в града.

Нетаняху е заявил, че на север от Рафах има достатъчно място, където хората от града да се преселят. Обявил е още, че всеки който е против израелската операция в палестинския град, подкрепя „Хамас“. Според Тел Авив в Рафах са разположени четири батальона на ислямистката организация.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи