Изненада! За кого стиска палци Вучич

Сръбската телевизия RTS го попита за кой ще стиска палци на финала

Изненада! За кого стиска палци Вучич | StandartNews.com

Футболът не е само спорт, а и политика. 

Това стана ясно оза пореден път от позицията на сръбския президент Александър Вучич. Той намеси конфликта на страната си с Косово в мача за трето място на Мондиала между Хърватия и Мароко. 

Запитан от сръбската телевизия RTS за кой ще стиска палци на финала на Световното, той отговори: "Не знам кого ще подкрепям на финала, знам за кого ще викам в мача за третото място - за Мароко, те са нашите истински братя, които никога няма да признаят независимо Косово”.

“Те имат проблем със Западна Сахара. Сега ще ми кажете, че цял Нови пазар подкрепя Мароко, а аз да кажа, че няма да ги подкрепя, защото са мюсюлмани? Ами те са наши братя, приятели”, продължи Вучич.

Той разкри, че не е подкрепял Хърватия дори на полуфинала: “Уважавам всички, отидете в Хърватия на море, аз няма, подкрепяйте Хърватия, колкото ви има, 11, 12%, аз няма”.

“Поздравявам ви за изключителния ви успех, но също подкрепях Аржентина, а и всички останали, които играха с Хърватия, за да бъда честен с вас - и така ще бъде и занапред. И никой няма да ми забранява и винаги ще говоря свободно. Избираш си приятелите, а не съседите”, завърши той.

В последните месеци конфликтът за Косово отново е на дневен ред, а всичко започна покрай забраната на косовските власти сърбите да влизат в страната със сръбски номера. Арест на полицай, който е косовски сърбин отприщи още повече напрежението в последните дни. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай