Изненада с новото име на руския Макдоналдс, има и протест

Днес веригата отвори първите 15 обекта в Москва и областта

Изненада с новото име на руския Макдоналдс, има и протест | StandartNews.com

"Вкусно и точка" е новото име на руските ресторанти на "Макдоналдс", съобщи пред журналисти генералният директор на веригата Олег Пароев, цитиран от ТАСС.

Днес веригата отвори първите 15 обекта в Москва и областта, включително първия в Русия "Макдоналдс" на Пушкинския площад (открит през 1990 г.). Пред заведението се изви огромна опашка, но имаше и протест, тъй като за посетителите на "Вкусно и точка" няма да бъдат достъпни всички продукти. Например от менюто на руската версия на "Макдоналдс" липсват емблематичния Big Mac, както и сладоледът McFlurry.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Русия празнува с тайнствения наследник на Макдоналдс

ТАСС припомня, че "Макдоналдс" затвори всичките си 850 ресторанта в Русия на 14 март, малко след началото на руското нахлуване в Украйна, което Москва нарича "специална военна операция". На 16 май компанията с дял от 7 на сто в общественото хранене във федерацията заяви, че напуска Русия и чрез промишленото министерство продаде бизнеса си на руски купувач. Собственик стана бизнесменът Александър Говор.

Веригата ще работи с новия си бранд и с нови названия на ястията в менюто, а всички служители ще запазят работата си при същите условия най-малко за две години. Кметът на Москва Сергей Собянин посочи по-рано, че в обновената мрежа от заведения ще бъде запазено обичайното меню на "Макдоналдс". Днес веригата отваря 15 обекта в Москва и областта, включително пилотния "Макдоналдс" на Пушкинския площад.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай