Неделя,

Изненада! Какво строи Илон Мъск

От: Агенция Стандарт -
1927
Изненада! Какво строи Илон Мъск
A
A
A

Илон Мъск планира да построи собствен град върху новопридобита земя близо до град Остин в щата Тексас, съобщи The Wall Street Journal, позовавайки се на източници.

Според тях Мъск и служителите на неговите компании описват идеята за предприемач като вид тексаска утопия по поречието на река Колорадо, където служителите могат да работят и живеят.

Според събеседници на вестника, планираният град граничи с помещенията на SpaceX на Мъск и Boring Company, които се строят в Тексас, пише БГНЕС. На място вече са изградени група от модулни къщи, плувен басейн, външна спортна зона и фитнес.

Един от най-добрите помощници на Мъск, президентът на Boring Company Стив Дейвис, описа още по-големите планове на бизнесмена, включително изграждането на пълноценен голям град.

Според закона на Тексас град може да бъде регистриран само ако има поне 201 жители. Говорителка на окръг Бастроп, където се строи предложеният град Маск, каза, че администрацията не е получила изявление нито от предприемача, нито от неговите организации.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Илон Мъск Град