Истина ли е? Медведев прати зловещо писмо на САЩ

Какво написа руският тоталитарен политик

Истина ли е? Медведев прати зловещо писмо на САЩ | StandartNews.com

Типично в стила на СССР, днес бе отправено зловещо предупреждение към САЩ, свързано с датата 11 септември.

Дмитрий Медведев, председател на Съвета за сигурност на Русия и бивш руски президент и министър-председател, написа в канала си в Telegram, че Съединените щати скоро могат да претърпят атака като тази от 11 септември 2001 г., но с ядрени или биологични оръжия.Медведев отправи заплахите на годишнината от терористичните атаки, при които загинаха 2996 души, предаде Дарик и БТА.

Медведев, който беше президент на Русия от 2008 до 2012 г. и министър-председател от 2012 до 2020 г., често заплашваше Запада с ядрени оръжия през последната година и половина.Той се подигра на Съединените щати за това, което нарича „арогантност и отвратителен нарцисизъм“ сред западните нации и „всеобща арогантност по всеки въпрос“.

"Не искам да прогнозирам, но САЩ ще разберат, че в един момент терористите ще извършат нова атака в стила на 11 септември 2001 г., но с ядрен или биологичен компонент", написа Медведев."Или още по-лошо: един от лидерите на ядрените държави ще изгуби нервите си и ще вземе емоционално решение да използва оръжия за масово унищожение.

Още повече, че ядреният клуб непрекъснато се разширява и значителна част от него не е обвързана с никакви задължения. И тогава играта свършва. Остава само да съберем пари за нов паметник на Ground Zero", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай