Илон Мъск чу за ужасна катастрофа и се хвана за парите си

През тази седмица той отново оглави класацията на милиардерите на сп. "Форбс"

Илон Мъск чу за ужасна катастрофа и се хвана за парите си | StandartNews.com

Създателят на компаниите "Тесла" и "Спейс Екс" Илон Мъск заяви, че е готов да похарчи част от парите си, за да спаси човечеството от глад.

През тази седмица той отново оглави класацията на милиардерите на сп. "Форбс". А след това изпълнителният директор на Световната хранителна програма на ООН Дейвид Бийзли призова Мъск да дари средства за борба с глада, за да се предотврати "катастрофа".

Според Си Ен Ен само 2% от състоянието на Мъск, което в момента възлиза на почти 289 милиарда долара, са необходими, за да спаси хората от глад.

"Ако ООН може да обясни как 6 милиарда долара могат да решат проблема с глада в света, аз съм готов да продам акциите на "Тесла" сега и да го реша. Но финансовите отчети трябва да бъдат отворени, така че обществеността да може да види как точно сe изразходват парите", написа Мъск в си в акаунта Туитър.

По-рано Илон Мъск, критикувайки предложението за "данък върху милиардерите" в Съединените щати, заяви, че планира да похарчи парите си, за да закара човечеството на Марс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай