Хиляди в Македония скандираха срещу Груевски

Хиляди в Македония скандираха срещу Груевски | StandartNews.com

Хиляди македонци и албанци  злязоха на протест в Скопие срещу режима на Никола Груевски. Още преди обед булевардите на столицата заприличаха на реки от множеството хора, които бяха дошли, за да кажат на властта: "Сбогом, Груйо" и "Груйо, отивай си".

Редом до тях застанаха и албанците. Това е още едно свидетелство, че сценарият на управляващите с инцидента в Куманово не проработи. Миналата седмица в града бе извършена провокация, при която загинаха 8 полицаи и десетки бяха ранени. По този начин Груевски и управляващите искаха да разиграят на етническата карта и да попречат на осъществяването на днешния грандиозен митинг, пише БГНЕС.

Протестът пред сградата на правителството започна с химна на страната. На трибуната излязоха младите. Местен студент заяви, че не желае повече да бъде роб на управляващите и иска да живее в свободна и демократична Македония. Неговото приветствие към събралото се многохилядно множество беше повторено и на албански език.

Хиляди граждани от цялата страна - Битоля, Охрид, Щип, Велес, Прилеп, Струмица и други градове - се присъединиха към жителите на Скопие, за да изразят своето недоволство от управлението на Груевски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай