Хилари: Тръмп ми докарва алергия

Хилари: Тръмп ми докарва алергия | StandartNews.com

Милиардерът поведе с 2% на бившата първа дама в допитване сред избирателите

Кандидатката за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън на шега заяви, че има алергия към републиканския си съперник Доналд Тръмп, предаде ТАСС. Шеговитото признание тя направи по време на предизборен митинг в Кливланд, щата Охайо.

"Всеки път, когато се сетя за Тръмп, получавам алергия", оправда се тя, докато се бореше с остър пристъп на кашлица. Сътрудници й донесоха чаша вода и таблетки против кашлица и тя продължи речта си. За пореден път Клинтън заяви, че Тръмп няма необходимия темперамент и като цяло не отговаря на изискванията, за да стане президент. По думите й той има странно влечение към диктатори, предаде Ройтерс.

В същото време Тръмп излезе с 2% пред Хилари в анкета за общественото мнение на CNN/ORC. Той получи подкрепата на 45% от потенциалните избиратели срещу 43% за бившия държавен секретар. В началото на август Клинтън водеше с 8% в допитване сред вече регистрираните гласоподаватели. Новото проучване показва големи празнини в подкрепата за двамата кандидати от страна на избирателите по пол, възраст, образование и партийни пристрастия. Тръмп и Клинтън са си осигурили почти еднаква подкрепа на партийните си симпатизанти (92% от демократите подкрепят Клинтън, а 90% от републиканците - Тръмп). Милиардерът обаче има сериозен аванс при независимите. 49% от тях казват, че ще гласуват за него, а подкрепата към Клинтън от тази група е 29%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай