Хилъри сменя Обама с перото

Спрягат я за наследник на президента през 2016 година

Хилъри сменя Обама с перото | StandartNews.com

Вашингтон. Хилъри Клинтън се оттегля от политиката. Намерението на държавния секретар на Белия дом е да подпомогне наследника си, след като му предаде поста. След това щяла да се отдаде на личния си живот, на почивка и писане.

Очакват се големи промени в екипа на американския президент Барак Обама през втория му мандат. Най-големият въпрос е кой ще заеме мястото на Клинтън, която е един от най-популярните членове на кабинета. Говорител на Държавния департамент потвърди намерението й да се оттегли от поста.

Според американската преса най-вероятни нейни наследници биха могли да са сенаторът-демократ Джон Кери, посланикът в ООН Сюзан Райс или съветникът по национална сигурност Том Донилън. Някои анализатори обаче смятат, че ще има изненада и за държавен секретар ще бъде избран републиканец. Очаква се смяна и на министъра на правосъдието и на този на финансите.

Името на Хилъри Клинтън пък се спряга да потенциален кандидат за президент на Демократите на изборите през 2016 година, коментират американските медии. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай