Харвард е най-добрият университет за бизнес

Харвард е най-добрият университет за бизнес | StandartNews.com

Най-добрият университет за бизнес и мениджмънт през 2016 г. е Харвард. Миналогодишният лидер - Лондонското бизнес училище, отстъпва позицията си и заема второ място. Френското бизнес училище INSEAD, Станфорд и Университетът на Пенсилвания допълват Топ 5 в една от най-престижните класации на висшите учебни заведения в света - QS World University Rankings. Разгледани са 42 специалности и са представени най-добрите учебни заведения за всяка дисциплина през 2016 г. Класацията оценява университетите в четири области - научни изследвания, преподаване, намиране на работа след завършване и международен престиж.

В общата класация лидер е Масачузетският технологичен институт (MIT), следван от Харвард, Кеймбридж, Станфорд и Калифорнийския технологичен институт. MIT е определен и като най-добрия университет в сферата на компютърните науки и информационните системи в класацията по специалности. Той е и на второ място в тази за изкуство и дизайн, след британския Кралски колеж по изкуствата. В компютърните науки следват Станфордският и Оксфордският университет. На четвърто място е Харвард, а на пето - Университетът "Карнеги Мелън" в Питсбърг, който е най-младото висше училище в Топ 25 на класацията.

Най-висок успех по медицина постига университетът в Харвард. Другите в Топ 5 по този показател са Оксфорд, Кеймбридж, Станфорд и американският изследователски университет "Джонс Хопкинс". Най-добрите университети за право са Харвард, Оксфорд, Кембридж, Йейл и Университета в Ню Йорк. Университетът в Северна Калифорния предлага най-добро образование в сферата на комуникацията и медийните науки. На второ място е Калифорнийският университет - Бъркли, следван от Лондонското училище по икономика и политически науки, Уисконсинският университет в Мадисън и Тексаският университет в Остин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай