Хари хваща самолета. Сдобрява ли се с баща си?

Двамата са разговаряли по телефона

Хари хваща самолета. Сдобрява ли се с баща си? | StandartNews.com

Принц Хари, който живее в САЩ заедно със семейството си, е разговарял с баща си крал Чарлз Трети, след като британският монарх бе диагностициран с рак, и ще го посети във Великобритания през следващите няколко дни, съобщи за британската агенция Пи Ей Медия източник, близък до херцога на Съсекс. Двамата бяха в обтегнати отношения, но се очаква сега да се сдобрят.

ВИЖ ОЩЕ: Драмата в Бъкингам. Принц Уилям с най-важното решение

75-годишният британски крал бе диагностициран с рак по време на операция на простатата преди десет дни и е започнал лечение, въпреки че не планира да прекрати напълно всичките си дейности, съобщи днес Бъкингамският дворец, цитиран от Франс прес.

"Пожелавам на Негово Величество пълно и бързо оздравяване. Нямам съмнения, че той ще се излекува много бързо и зная, че цялата страна ще му пожелае оздравяване", каза по повод заболяването на краля британският премиер Риши Сунак, цитиран от Ройтерс.

"От името на Лейбъристката партия пожелавам на Негово Величество всичко най-добро и пълно оздравяване. Очакваме с нетърпение да го видим отново напълно здрав", посочи лидерът на британската опозиция Киър Стармър.

"От името на лондончани пожелавам на Негово Величество бързо и пълно оздравяване. Очаквам с нетърпение да се излекува напълно възможно най-скоро", каза кметът на Лондон Садик Хан.

"Със съжаление научих за заболяването на крал Чарлз и искам да му пожелая успех в лечението и пълно и бързо оздравяване", заяви първият министър на Северна Ирландия Мишел О'Нийл, която е представител на ирландската републиканска партия "Шин Фейн".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай