Драмата в Бъкингам. Принц Уилям с най-важното решение

Поема част от кралските задължения

Драмата в Бъкингам. Принц Уилям с най-важното решение | StandartNews.com

Престолонаследникът принц Уилям ще поеме част от задълженията на Крал Чарлз III, след като монархът на Великобритания започна своето лечение от рак, съобщи Би Би Си.

ВИЖ ОЩЕ: Хари хваща самолета. Сдобрява ли се с баща си?

Днес принцът на Уелс трябва да прекрати временното си оттегляне от публични задължения, в което излезе заради болестта на съпругата си Кейт.

Чарлз III ще прекрати част от публичните си ангажименти, въпреки че ще продължи да подписва документи и да извършва преките си задължения на монарх, обявиха от Бъкингамския дворец в понеделник вечерта. Тогава от канцеларията на краля съобщиха, че му е открит рак и той е започнал лечение. Раковото заболяване е открито по време на лечението на уголемената простата на краля през януари, но не се казва какво точно е то.

Чарлз ще продължи и седмичните си срещи с министър-председателя Руши Сунак, освен ако лекари не го посъветват да не са на живо. На публични места, където има поет кралски ангажимент, Чарлз обаче ще бъде заменен от престолонаследника Уилям.

Кралят лично е уведомил и двамата си синове - Уилям и Хари, за своята болест. Хари, който живее в Калифорния, след като напусна кралското семейство, ще лети в следващите дни до Лондон, за да види баща си.

Според съобщения от двореца монархът е позитивно настроен за лечението си.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай