Халюцинации объркали превода за глухите на поклонението на Мандела

Халюцинации объркали превода за глухите на поклонението на Мандела | StandartNews.com

Претория. Халюцинации, причинени от шизофрения, са станали причина преводът на речите на поклонението на Нелсън Мандела на езика на глухите да се превърне във фарс, съобщава Би Би Си.

Вчера стана ясно, че преводачът Тамсанка Дянти страда от психично разстройство. Самият той споделя, че от време на време има шизофренични пристъпи и точно това се случило на поклонението във вторник. Тогава от асоциацията на глухите в Южна Африка се оплакаха, че не е имало никакъв превод, а преводачът е показвал безсмислици. Дянти обясни, че и в миналото е имал подобни пристъпи. На поклонението започнали да му се привиждат ангели на стадиона и чувал гласове в главата си, които го разконцентрирали. Преводът от английски го затруднил допълнително. Същия ден собствениците на компанията, осигурила болния преводач, изчезнаха.

И вчера хиляди южноафриканци продължиха да се редят пред сградата "Юнион билдинг" в Претория, където е изложено на поклонение тялото на Мандела. Много от тях споделиха разочарование, че в сряда са се редили цял ден, но не са успели да стигнат до входа до 17,30 ч, когато вратите били затворени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай