Хакнаха Сорос и "Отворено общество"

Хакнаха Сорос и "Отворено общество" | StandartNews.com

Над 2500 електронни документа на организации, управлявани от магната Джордж Сорос, са били източени от компютърни хакери, съобщи американската агенция "Блумбърг". Проникването станало в събота и първо било оповестено от американския сайт DC leaks.

Откраднати са стотици единици вътрешна документация на многобройни клонове на структури, управлявани от Сорос, най-вече от фондация "Отворено общество". Документите са от периода 2008-2016 година и са класирани по географски район, отношение към Световната банка и към офиса на президента. В документите има информация за работни планове, стратегии, приоритети и други дейности на Сорос, както и доклади за избори в Европа, за миграцията и търсенето на убежище.
DC leaks твърди, чу проникването е извършено от американски активисти, които искат да разкрият истината за "начина на вземане на решения в САЩ, както и за ключови елементи от американския политически живот". Американски експерти по сигурността обаче обвиняват за изтичането на електронна информация руски хакери, съобщава "Блумбърг", аналогично на случая с проникването в сървъра на Демократическата партия в САЩ, което разкри, че нейни представители активно са работели срещу кандидатурата на Бърни Сандърс за президент.

През юни също имаше проникване в базата данни на фондация "Отворено общество". Тогава ФБР разследва случая и съобщи, че атаката била ограничена до вътрешната мрежа за комуникация на персонала и партньорите на фондацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай