Неделя,

Грета Тунберг била символ на извратения европеизъм

От: Редактор -
202
Грета Тунберг била символ на извратения европеизъм
A
A
A

"През изминалата година европеизмът като идеология вече придоби завършен вид: към мултикултурализма, към съсредоточаването върху малцинствени групи, в това число на полови извратеняци, се добави вече и прекомерната загриженост за климата и опазване на природата. Ако до миналата година можехме да характеризираме европейската идеология с един единствен образ – този на Кончита Вурст, сега вече образите станаха два, като вторият е на Грета Тунберг".

Това заяви доц. д-р Георги Чанков, преподавател в УНСС коментирайки т.нар. зелена сделка, предложена от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. По думите му това е "заявка за ритуално самоубийство на ЕС".

Чанков сподели, че не може да си отговори на въпроса "дали този документ е писан от глупаци или е предназначен за глупаци, или пък има и трета най-лоша възможност – документът да е писан от Грета Тунберг и да е предназначен за четене също от Грета Тунберг".

Зад привидно благородната цел стои пълна липса на икономически анализи, пълна липса на познания по химия, по биология, по енергетика и т.н., посочи доцентът. "ЕС си поставя благородната цел да спаси света, въпреки неговото желание и с благородната цел да се изолира в един зелен прекрасен остров, който предлага високо качество на живот", интерпретира предлагания зелен замисъл Чанков и предупреди, че ще пострада не само ЕС.

ЕС не може да се изолира, той е енергийно зависим и зелената сделка с технологиите, които предлага, не може да осигури енергийна независимост, но със сигурност тази сделка ще отслаби конкурентоспособността на ЕС на световния пазар, предупреди Чанков и отбеляза, че ЕС не притежава никакъв технологичен монопол, не произвежда нищо, което останалите не са в състояние да произведат.

"Няма какво ЕС да предложи на останалия свят, особено, ако си наложи доброволно зелени ограничения пред икономиката, ако повиши производствените си разходи в ползва на някакви нелепи способи за набавяне на енергия", категоричен е Чанков. Той е убеден, че тази цел "както е невъзможна за постигане, така ще бъде официално поставена на България и ще причини големи щети на ЕС като цяло и особено на България".

 


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички