Готвят ли импийчмънт на Байдън

Обвиняват президента в извършване на престъпления срещу държавата

Готвят ли импийчмънт на Байдън | StandartNews.com

Републиканците, които се надяват да поемат контрола над Камарата на представителите и Сената през ноември, вече започнаха да подготвят почвата за онова, което за много от тях е основен приоритет през следващата година: импийчмънт на президента на САЩ Джо Байдън, пише "Хил“.

Редица редови консерватори вече въведоха членове за импийчмънт срещу президента в настоящия Конгрес. Те обвиняват Байдън в извършване на престъпления срещу държавата, заради действията му по редица въпроси, засягащи граничното правоприлагане, пандемията от коронавирус и изтеглянето на американските войски от Афганистан.

Тези резолюции никога не са имали шанс да видят бял свят, докато демократите държат контрола върху долната камара.

Но тъй като се очаква, републиканците да спечелят мнозинството в Камарата на представителите в средата на мандата, много от същите тези консерватори искат да използват новите си потенциални правомощия, за да изгонят президент, който те смятат за неподходящ за поста, уточнява "Фокус".

Консервативната кампания за импийчмънт напомня на тази, организирана от либералите преди четири години, когато демократите поеха контрола над Камарата през 2019 г. при тогавашния президент Тръмп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай