Готвач глобен заради "лечебно чудо" срещу COVID-19

След като популяризира "лампа", която според него може да помогне за лечение на коронавирус.

Готвач глобен заради "лечебно чудо" срещу COVID-19 | StandartNews.com

Известният австралийски готвач Пийт Евънс е глобен хиляди долари, след като популяризира "лампа", която според него може да помогне за лечение на коронавирус.

В петък на Евънс беше присъдена глоба в размер на 25 000 австралийски долара (16 000 щатски долара) за твърденията му, че устройството BioCharger - което изглежда като кръстоска между блендер и лампа с вискозна оцветена течност - може да донесе победа в битката с коронавируса на Ухан.

Във видео, излъчено във Facebook по-рано този месец Евънс „обяснява" лечебните свойства на творението си. Изявление на Австралийската администрация за терапевтични стоки (TGA) гласи, че твърдението на майстора готвач няма „очевидна основа“ и е получила редица оплаквания.

"Всяко свързано с COVID-19 твърдение буди съществено безпокойство за TGA предвид повишената загриженост на обществеността относно пандемията", се казва в изявление на регулатора.


„BioCharger NG не е медицинско изделие, не е предназначен за използване при диагностициране на заболяване или други състояния“, заявиха от компанията. BioCharger, който се продава за 14 990 щатски долара, оттогава е изчезнал от уебсайта на Евънс.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай