Google следи движението на хората

66% по-малко са посещенията в ресторанти, кафенета, търговски центрове, музеи и киносалони в условията на извънредното положение

Google следи движението на хората | StandartNews.com

Google сподели данни за движението на хората след обявеното извънредно положение. Използвани са анонимни данни на потребителите, които са дали разрешение на Google да следи локацията им. Данните за България показват как се е променило движението на хората.

66% по-малко са посещенията в ресторанти, кафенета, търговски центрове, музеи и киносалони. 36 на сто намаление има при посещенията в аптеките и хранителните магазини. 32% спад има и в разходките в паркове и градските градини. С 58 на сто е намаляло придвижването ни в градския транспорт и железопътната мрежа. 29% по-малко е отчела статистиката на Google за хората, които отиват на работа. Огромен спад и в авиотранспорта както у нас, така и по света. Разликата в трафика за последния месец е видимо осезаема. През следващите няколко месеца от РВД очакват нулеви постъпления. И ако миналата година по това време държавното предприятие е обслужвало прелитащ трафик от по 2000 самолета дневно, то сега едва 200-250 от тях минават през въздушното пространство на страната ни.

Заради COVID-19 през март самолетодвиженията са с 30 на сто по-малко в сравнение с 2019 г. От София прелитаме до най-голямото летище в Европа, това във Франкфурт. От 4 писти работи само една. Невиждано в историята на летището.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай