Голяма заплаха за световната търговия! Пентагонът с предупреждение

Хусите заявиха, че ще продължат с атаките си в Червено море

Голяма заплаха за световната търговия! Пентагонът с предупреждение | StandartNews.com

Военният министър на САЩ Лойд Остин днес осъди "безпрецедентните" атаки от страна на йеменските бунтовници хуси срещу международното корабоплаване в Червено море и заяви, че те представляват заплаха за световния търговски поток, предаде Франс прес, като се позова на негово изявление.

"Остин осъди атаките на хусите срещу международното корабоплаване и световната търговия, наричайки ги безпрецедентни и неприемливи и отбелязвайки, че атаките заплашват свободния поток на търговията", заяви прессекретарят на Пентагона генерал-майор Пат Райдър.

Междувременно хусите заявиха, че ще продължат с атаките си в Червено море и че биха могли да извършват операция там приблизително на всеки 12 часа, предаде Ройтерс. Групировката засили ракетните си атаки и атаките с дронове, които започна миналия месец срещу международни плавателни съдове в отговор на израелската операция в ивицата Газа.

"Що се отнася до военноморските операции, те са в разгара си и може би няма да минават 12 часа без операция", заяви пред телевизия "Ал Джазира" говорителят на групировката и основният ѝ преговарящ Мохамед Абделсалам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай