Голяма провокация в Лондон, руснаците гледат бясно

Украйна е независима страна и хората там имат пълното право на самоопределяне

Голяма провокация в Лондон, руснаците гледат бясно | StandartNews.com

Активисти изляха днес стотици литри жълта и синя боя пред руското посолство в Лондон, за да изрисуват огромен украински флаг по случай първата годишнина от инвазията на Москва, предаде Ройтерс.

Групата спря движението преди да разлее повече от 300 литра боя на шосето, като използва колички и четки, за да изрисува флага, заемащ 500 квадратни метра.

"Украйна е независима страна и хората там имат пълното право на самоопределяне", каза в изявление групата и допълни, че огромното знаме на Украйна пред посолството на президента Путин ще му напомня точно това.

Полицията в Лондон съобщи, че трима мъже и жена са били арестувани по подозрение за престъпни щети и възпрепятстване на движението по магистралата.

Гумите на няколко превозни средства са били изцапани с боя, защото са минали отгоре, а след това са оставили цветни следи по пътя, който минава покрай Хайд парк и Кенсингтън Гардънс.

Активистите заявиха, че боята е нетоксична, без разтворители и бързосъхнеща, която лесно се измива и е предназначена за улично изкуство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай