Голям ужас сполетя звезда на "Ливърпул"! Намеси се президентът

Колумбия в шок

Голям ужас сполетя звезда на "Ливърпул"! Намеси се президентът | StandartNews.com

Властите в Колумбия потвърдиха новината, която шокира страната тази сутрин наше време, съобщена от медията "Семана".

А тя е, че родителите на футболната звезда Луис Диас - основен играч на националния отбор, както и нападател на английския Ливърпул, са били отвлечени пред дома им в събота вечерта.

Те са се прибирали с автомобил към къщата, а когато бащата на Луис е паркирал, няколко маскирани мъже са слезли от коли и мотопеди, и са отвлекли него и съпругата му. Семейството продължава да живее в Баранкас, провинция Ла Гуахира, в северната част на страната. Там е и родното място на футболиста.

Часове по-късно полицията в града информира, че майката на футболиста Силенис Маруланда е спасена и измъкната от похитителите невредима. Жената е в шок, но няма физически травми. Продължава издирването на бащата на Луис Диас.

Случаят е толкова голяма новина в страната, че лично президентът на Колумбия Густаво Петро потвърди за избавлението на майката на играча в профила си в социалните мрежи.

И призова да бъдат направени всички усилия за намирането и спасяването на бащата на "един от най-добрите ни футболисти и посланици на Колумбия по света".

Федерацията отхвърли версията, че отвличането има връзка с футбола. В страната за първи път се чуха критики към най-добрия играч на националния отбор преди 2 седмици, когато той изпусна дузпа в световната квалификация срещу Еквадор, завършила 0:0.

Такива похищения са често явление в Колумбия, когато става дума за хора с обществената популярност и статут като на Луис Диас", коментира в. "Ла Насион".

Клубът на нападателя Ливърпул засега не е коментирал случилото се, но е ясно, че Диас няма да играе днес, когато отборът среща Нотингам в английската Висша лига.

Той е основен играч в състава на Юрген Клоп и има два гола и три асистенции от началото на сезона за "червените", припомня дир.бг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай