Голям триумф за Ердоган на конгреса на партията му

Ердоган благодари на всички за доверието, което са му гласували

Голям триумф за Ердоган на конгреса на партията му | StandartNews.com

Реджеп Тайип Ердоган днес бе преизбран за председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на конгреса на формацията, който се провежда в Анкара.

Всички 1399 делегати на четвъртия извънреден конгрес на формацията гласуваха за преизбирането на държавния глава, уточнява държавната телевизия ТРТ-Хабер.

В речта си след гласуването Ердоган благодари на всички за доверието, което са му гласували. Той говори и във връзка с предстоящите на 31 март 2024 г. местни избори.

На изборите на 31 март ще повторим успеха, постигнат на 14 и 28 май т. г. (на парламентарните и президентските избори на 14 май; на 28 май се състоя втори тур на президентските избори – бел. авт.). Ще започнем нова епоха и в управлението на общинско равнище, заяви Ердоган.

Конгресът на ПСР се провежда в Анкарската спортна зала. На събитието присъстват партийни функционери, активисти, представители на 150 неправителствени организации, жители на турската столица, роднини на загинали турски военни, полицаи, жандармеристи.

Смята се, че около 100 000 души са се събрали в залата и около нея. На събитието са поканени посланиците на 127 държави и представители на политически партии от 27 държави.

Ердоган е начело на ПСР от основаването й през 2001 г. Година по-късно, на парламентарните избори през ноември 2002 г., партията печели и оттогава е на власт в Турция.

Един от въпросите, който се планира да бъде разгледан днес още на конгреса в Анкара, е свързан с детайли на визията "Векът на Турция", съдържаща програмата на проислямистката Партия на справедливостта и развитието за втория век на републиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай