Голям скандал в САЩ с Тръмп! Страната пламна

Какво са решили магистратите в Колорадо

Голям скандал в САЩ с Тръмп! Страната пламна | StandartNews.com

Огромен политически скандал избухна в САЩ.

Върховният съд в Колорадо дисквалифицира Доналд Тръмп от възможността да участва в президентската надпревара догодина в щата, а с 4 гласа „за” и 3 „против” магистратите на практика блокират бизнесмена изобщо да се кандидатира. Причината - ролята му в протестите и т.нар. „бунтове” на 6 януари в Капитолия, които той бил насърчавал.

Всичките 7 върховни съдии, взели скандалното решение, са назначени с мандат от Демократичната партия, отхвърлиха решение на Окръжния съд, с което се казваше, че Тръмп все пак е имал роля в събитията от 6 януари 2021 г., но не може да му бъде забранено да участва в надпреварата.

Избраните от демократи магистрати считат, че бившият президент е участватл в бунтовете, като е „разпалвал” протестите с „фалшиви твърдения”, че изборите са били нагласени и ги бил насочил към Капитолия.

В случая решението на съда е, че президентът също влиза под клаузата за бунтове, която специфично описва кой може да бъде съден по нея - член на Конгреса, официер на САЩ, член на която и да е държавна власт и член на изпълнителната или съдебната власт от който и да е щат. В контраст, Окръжният съд в Колорадо преди това каза, че президентът не попада под тази клауза.

Гласувалите „за” при настоящото на практика фашистко решение, са както следва: „Моника Маркез, Уилям Хууд, Ричърд Гейбриел, Мелиса Харт.

Има обаче проблем - Тръмп не е „бивш офицер на САЩ”, както този термин се ползва в Конституцията, което значи, че чл. 3 не може да се приложи. Защото „офицер на САЩ” е някой, който се назначава от президента, за да му помага в задълженията по чл. 3, секция 2. Терминът не се прилага за избрани лица, а още по-малко за самият президент.

С други думи - решението на Върховния съд в Колорадо е най-малко незаконно, а в най-лошия случай дори в разрез с Конституцията. Не закъсня и реакцията от страна на кабинета на самия Доналд Тръмп:

„Без изненада, съставът на Върховния съд в Колорадо, избран в цялостта му от Демократичната партия, избра да поддържа финансирана от Сорос, лява схема за вмешателство в изборите от името на лудия Джо Байдън, като премахне името на президента Доналд Тръмп от бюлетините и елиминира правото на гласоподавателите в Колорадо да гласуват за своя кандидат. Лидерите на Демократичната партия са в състояние на параноя заради растящата и доминираща преднина на Доналд Тръмп, която той демонстира на предходните социологии. Те са загубили всякаква надежда в проваленото президентстване на Байдън и сега правят всичко по силите си да спрат американския гласоподавател да ги изхвърли от офиса през ноември 2024 г.

Върховният съд в Колорадо се произнесе напълно неправилно и бързо ще изпратим протест към Върховния съд на САЩ по отношение на това дълбоко недемократично решение. Напълно сме уверени, че Върховният съд на САЩ бързо ще отхвърли тяхното решение в наша полза и ще сложи край на тези неамерикански съдебни дела”

Мрежата също се „запали” след скандалното решение с редица публични фигури и експерти, които изразиха жестоки критики към магистратите от Колорадо.

„Демокрацията сега значи правото на хората да гласуват за кандидати, одобрени от либерални съдии”, написа Дейвид Сакс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Димас
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://da.gd/xlbio

Откажи