Гняв в Киев срещу сделка с дявола

Украйна скочи срещу Кисинджър

Гняв в Киев срещу сделка с дявола | StandartNews.com

Сделка с дявола. Така Киев нарече предложената от бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър формула за уреждане на конфликта в Украйна, предадоха световните агенции.

Всяка сделка с дявола е лош мир за сметка на украински земи - ще бъде победа за Путин и рецепта за успех на автократите по света, коментира президентският съветник Михайло Подоляк. Киев категорично отхвърли предложението.

"Г-н Кисинджър все още не е разбрал нищо. Нито за естеството на войната, нито за последствията от нея за международните отношения", написа в социалната мрежа Телеграм украинският президентски съветник Михайло Подоляк.

"Всъщност рецептата, която бившият държавен секретар предлага, но която се страхува да каже гласно, е проста: умиротворяване на агресора чрез жертване на части от Украйна и получаване на гаранции за ненападение срещу други източноевропейски държави.".

Той добави, че "всички привърженици на простите решения трябва да запомнят следното очевидно нещо: всяка сделка с дявола - лош мир за сметка на украински земи - ще бъде победа за Путин и рецепта за успех на автократите по света".

В своя статия за сп. "Спектейтър" Кисинджър припомни предложената от него през май формула за спиране на огъня в Украйна, която предвижда руската армия да се върне на позициите си отпреди инвазията на 24 февруари, а Крим да бъде предмет на "преговори".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай