Главният прокурор на САЩ прочете присъдата на Байдън!

Каза дали е годен за президент

Главният прокурор на САЩ прочете присъдата на Байдън! | StandartNews.com

За първи път в Щатите бе дадено категорично мнение за способностите на държавния глава.

Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд защити умствената пригодност на президента Джо Байдън и каза на законодателите в комисия на Камарата на представителите, че той умело се справя както с външно-, така и с вътрешнополитическите въпроси, предаде Ройтерс.

"Президентът няма никакви увреждания", заяви Гарланд пред подкомисията по бюджета.

"Виждал съм как той умело ръководи срещи със служители и членове на кабинета по въпроси от външната политика, както и на военната стратегия и политика", продължи той и посочи, че Байдън е действал решително при вземането на решения за отбраната на страната.

"Имам пълно доверие в президента", добави Гарланд.

Главният прокурор за първи път публично сподели мнението си относно умствената пригодност на 81-годишния Байдън, който е най-възрастният президент в историята на САЩ, отбелязва Ройтерс.

Според социологическите проучвания възрастта на Байдън е основен проблем за избирателите на фона на усилията му да спечели втори мандат на президентските избори на 5 ноември срещу 77-годишния си съперник от Републиканската партия Доналд Тръмп.

Според проучване на Ройтерс/Ипсос от септември 77% от респондентите са съгласни с твърдението, че Байдън е твърде възрастен, за да работи в правителството, а 56% от респондентите смятат същото за Тръмп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай