Германците пощуряха! Потърсиха спасение у нас

Коя е изненадващата причина

Германците пощуряха! Потърсиха спасение у нас | StandartNews.com

Много сериозен проблем пощури германците.

В Германия има големи разлики в цените на горивата на бензиностанциите на магистралите и всички останали. Това показват данните на Германския автомобилен клуб ADAC. Разликата може да надхвърли 20 евро на резервоар.

Изводите са направени след проучване, което е сравнило цените на 40 бензиностанции на случаен принцип.От ADAC съветват хората, които ще пътуват, да зареждат вечер между 18:00 и 22:00 часа на бензиностанциите в населените места. Тогава средно цената на горивата е най-ниска, цитира АРД резултатите от проучването.

Според информационната агенция ДПА актуалните цени на горивата потвърждават извода на автомобилния клуб. Често биват регистрирани разлики в цените между 30 и 40 цента, уточнява агенцията."Ако компаниите продават горивото си на магистралата с няколко цента по-скъпо, отколкото на другите бензиностанции, това е разбираемо.

Но установяваните от нас надценки по магистралите е просто наглост", е цитиран да казва шефът на отдела за транспорт в ADAC Герхард Хилебранд.

Още по-големи икономии можете да реализирате в чужбина, посочват по темата от Института за германска икономика, пише pariteni.bg. В България един литър бензин А95 струва с 50 евроцента по-малко, отколкото в Германия, а в Австрия са почти 30 цента за литър.

По-скъпи от тези в Германия са горивата във Франция и Италия, които привличат и много германски туристи, се казва още в информацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай