Германците нападнаха италианската паста

Германското правителство и търговците уверяват, че няма недостиг на храни

Германците нападнаха италианската паста | StandartNews.com

Веригата супермаркети Алди (Aldi), базирана в Германия, съобщи днес, че композира допълнителни влакове, натоварени с паста от Италия, за зареждане на магазините, чиито рафтове останаха празни, след като германските купувачи масово се запасяваха с трайни стоки заради коронавируса.

Първите влакове са доставили 200 тона паста, включително "много над" 250 000 опаковки спагети, съобщи подразделението Алди Зюд (Aldi Sud), което управлява магазините на веригата в Южна Италия.

За да си набави необходимите стоки, компанията използва и камиони, които са насочени към град Нюрнберг и след това доставките са разпределени сред 650 магазина на Алди. Трайните храни като пастата в момента се търсят повече от всякога, посочи веригата. Компанията допълни, че ще продължи да купува паста от доставчика си в италианския град Нола, в района на Неапол.

Германското правителство и търговците уверяват, че няма недостиг на храни въпреки пандемията от коронавирус, която наруши трансграничния пътнически трафик. Компаниите и властите полагат усилия да поддържат свободното движение на стоки. Много германци обаче, подобно на гражданите и на други европейски страни, се запасяват с продукти като паста, тоалетна хартия и консерви. Това принуди някои супермаркети да ограничат броя на стоките, които могат да се купуват.

Заради силното търсене в очакване да бъдат наложени ограничителни и карантинни мерки германските търговци на дребно по-рано тази седмица отчетоха значителни продажби през февруари, надминавайки очакванията на експертите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай