Франция показа нови снимки за мистерията с боинга

Франция показа нови снимки за мистерията с боинга | StandartNews.com

Куала Лумпур. Франция разполага с нови сателитни снимки, показващи възможни отломки от изчезналия боинг в южната част на Индийския океан, съобщи USAtoday.

Министерство на транспорта на Малайзия заяви, че страната е получила снимки от "френските власти, показващи потенциални обекти в района на южния коридор". Обектите са на около 120 км от мястото, където Австралия започна да търси отломки, засечени от сателит.

Новината идва ден след като Китай пусна сателитна изображение, заснело плаващи обекти в южната зона на издирване на Боинг 777.

Застрахователи плащат $110 млн. за боинга

Застрахователите досега са изплатили 110 милиона долара във връзка с изчезналия "Боинг 777" на Малайзийските авиолинии, въпреки че самолетът още е в неизвестност, съобщава в. "Дейли мейл".

Самолетът е бил застрахован от малайзийска авиокомпания, която обаче прехвърлила риска на презастрахователи. Въпреки че не е доказано разбиване на машината и смърт на пътниците, презастрахователите са започнали да изплащат първоначални обезщетения. Те включват обезщетения за самия самолет, както и частични обезщетения за роднините на близките.

В същото време се появиха и нови версии за изчезването. Според в. "Дейли мейл" самолетът може да е откраднат, докато контролът на машината е бил предаван от малайзийските на виетнамските власти. Изданието цитира британски пилот, според когото в продължение на 2 минути самолетът е невидим за радарите и това е много подходящо време да бъде отклонен.

Изданието разпространи и версия, че минути, преди да излети, пилотът Захари Шах е говорил по телефона с мистериозна жена, която купила СИМ картата с фалшиви документи.

Самолетът на "Малейжа еърлайнс" от полет 370 изчезна на 8 март с 239 души на борда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай