Франция с голям призив! Иска тестове за идващите от Китай в целия ЕС

Отговорът трябва да е единен, казват от страната

Франция с голям призив! Иска тестове за идващите от Китай в целия ЕС | StandartNews.com

Франция призова всички страни от Европейския съюз да започнат отново тестването на идващи от Китай пътници. Според страната в Китай епидемия отново е обхванала азиатската страна. 

До момента единствените страни от ЕС, които изискват тестове са Франция, Италия и Испания - плюс Обединеното кралство. Преди коледните празници ЕС не успя да постигне обща позиция на извънредна среща в Брюксел. Предстои тази седмица да се проведат още разговори по темата. 

От днес Франция изисква пътниците от Китай да предоставят отрицателен тест за COVID-19, напрамен не помалко от 48 часа преди заминаването, а в страната пристигащите се тестват на случаен принцип. 

Три години след първите случаи на коронавирус в Ухан, Китай сложи край на своята строга политика за нулев ковид. Това се случи на 7 декември след протестив страната. След премахването на ограниченията обаче, според информация на световните медии, болници в сраната са били натоварени от вълна от пациенти, повечето възрастни или с придружаващи заболявания. 

Снимка: euronews.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай