Франция. Почти не мърдаш без документ

Повече от 10 км само с удостоверение

Франция. Почти не мърдаш без документ | StandartNews.com

Франция затяга мерките. Който иска да се движи повече от 10 км може да го направи с удостоверение за адресна регистрация. Това съобщи Министерството на външните работи (МВнР).

Мярката влиза в сила от 3 април 2021 г. и ще се прилага до 1 май. За придвижване на разстояние повече от 10 км от дома е необходима атестация за придвижване по изключение, налична на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи на Франция.

Пътуванията между областите в цялата страна се забраняват след 5 април, освен по неотложни императивни лични и професионални причини, които се удостоверяват с атестация, налична на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи на Франция.

От посолството напомнят, че българите могат да гласуват, но трябва да попълнят атестация за придвижване по изключение между 6 ч и 19 часа, както и да разпечатат и да носят със себе си копие на френската лична карта.

Необходимите документи са публикувани на страницата на посолството ни в Париж - https://www.mfa.bg/embassies/france/news/28999.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай