Финансовите министри от Г-7 с важно решение за Украйна

Срещата е част от заседанието на Г-20

Финансовите министри от Г-7 с важно решение за Украйна | StandartNews.com

Финансовите лидери на страните от Г-7 ще разговарят днес в кулоарите на по-широката среща на Г-20 в Индия, предаде Ройтерс.

„Подкрепата за Украйна, реформата на многостранните банки за развитие и международното данъчно облагане ще бъдат обсъждани на срещата. Не планираме изявление, но ще проведем дебати, за да разрешим проблеми, с които светът се сблъсква”, каза финансовият министър на Япония Шуничи Судзуки.

Страните от Г-20 под председателството на Индия ще дискутират отделно глобалната икономика и здравното осигуряване, устойчивите финанси и инфраструктурата, глобалната финансова архитектура, глобалното данъчно облагане и приобщаващото финансиране, посочи по-рано тази седмица Судзуки.   Японският финансов министър приветства ключовото споразумение, постигнато неотдавна между близо 140 страни членки от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР/Г-20).

„Този пакт ще спомогне за постигане на стабилност и сигурност в международната система за облагане с данъци”, коментира Судзуки.

Страни с данъци върху цифровите услуги приеха да задържат прилагането им с поне една година, след като приемането на глобалното споразумение за облагане с данъци на мултинационалните компании бе отложено. Над 140 страни ще започнат да въвеждат идната година споразумението от 2021 година, в което се преразглеждат прилагани от десетилетия правила за данъчно облагане на мултинационалните компании, за които се смята, че са остарели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай