Феновете на сериал по Netflics ликуват. Причината

Хвърлиха милиони

Феновете на сериал по Netflics ликуват. Причината | StandartNews.com

Източник: БНТ

От годежния пръстен на Даяна до кралската карета - фенове на популярния сериал на "Короната" на Нетфликс се сдобиха с костюми, аксесоари и декори за хиляди британски лири на търг, организиран от аукционна къща "Бонамс" в Лондон, предаде АФП.

450-те лота, обявени за продажба, които варираха от обикновени скици на рокли до внушителни декори в естествена големина, са използвани за многократно награждавания сериал за британското кралско семейство. "Короната" се превърна в един от най-големите успехи на американската стрийминг платформа, но често беше критикуван за "договорките" му с историята.

Един от най-впечатляващите експонати - репродукцията на трона за коронацията, беше продаден за 25 6000 британски лири (30 000 евро).

За внушителната карета, украсена със злато, "в перфектна работна форма", бяха платени 56 300 британски лири (66 000 евро), а за зеления "Ягуар" на принцеса Даяна - 70 000 британски лири (82 000 евро).

Копието на фасадата на "Даунинг стрийт" 10 предизвика по-слаб ентусиазъм и смени собственика си за малко над 10 000 британски лири (11 700 евро), докато предварителната оценка на "Бонамс" беше между 20 000 и 30 000 британски лири.

Колкото до костюмите, репликата на тоалета за коронацията на кралица Елизабет Втора от хермелин и червен сатен, носен от актрисата Клеър Фой, беше продадена за близо 20 000 британски лири.

За костюма за инвеститурата на принца на Уелс, носен от актьора Джош О'Конър, беше платена сумата от 14 000 британски лири (16 400 евро).

Репродукциите на дрехите и бижутата на принцеса Даяна също предизвикаха интерес - годежният ѝ пръстен с фалшив сапфир беше продаден за 7700 британски лири (9030 евро), а "роклята за отмъщение", носена точно след като съпругът ѝ принц Чарлз признава за връзката си с Камила в интервю - за 12 800 британски лири (15 000 евро).

Други аксесоари и украшения могат да бъдат закупени онлайн до четвъртък.

Постъпленията от физическия търг ще отидат за създаването на стипендиантска програма в Националното училище за кино и телевизия.

Шестият и последен сезон на сериала, който беше излъчен между ноември и декември 2023 г., остана в топ 10 на най-гледаните англоезични програми на Нетфликс в света в продължение на осем седмици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай