ФБР тараши дома на любовницата на шефа на ЦРУ

ФБР тараши дома на любовницата на шефа на ЦРУ | StandartNews.com

Шарлот. Агенти на ФБР влязоха тази нощ в жилището на жената, чиято любовна връзка с Дейвид Петреъс доведе до оставката му като директор на ЦРУ, предаде Асошиейтед прес.

Говорителка на бюрото каза, че агентите са влезли в дома на Пола Бродуел в Шарлот, Северна Каролина. Говорителката Шели Линч обаче отказва да обясни какво правят агентите вътре.

На влизане, след като почукаха на страничната врата и им бе отворено, служителите на бюрото носеха нещо като картонени кутии, каквито често се използват при събиране на доказателствен материал. Един от агентите правеше снимки на сградата и гаража към нея под погледа на журналистите наоколо, посочва АП, цитирана от Дарик.

Агенцията припомня, че генералът от резерва Петреъс подаде оставка от ръководния пост на ЦРУ, след като призна за извънбрачната си връзка. Поради съмнение, че имейлите, които Петреъс е обменял с Бродуел, може да означават пробив в сигурността, ФБР е повдигнало въпроса пряко пред генерала.

Командващият американските части в Афганистан генерал Джон Алън е замесен в скандала с бившия шеф на ЦРУ генерал Дейвид Петреъс, предаде Франс прес. Той е разследван за "неуместни" имейли до жена, свързана със сексаферата, съобщи представител на американското министерство на отбраната.

Разкритието представлява нов невероятен обрат в разрастващия се скандал, който разтърси Вашингтон само няколко дни след преизбирането на президента Барак Обама. Конгресът на САЩ се зарече да стигне до дъното на случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай