Сряда,

Европейски премиер подаде оставка, какво следва

От: Агенция Стандарт -
1552
Европейски премиер подаде оставка, какво следва
A
A
A

Ръководителят на словашкото правителство Едуард Хегер заяви, че ще подаде оставката си на президента. "Взех решение да предложа оставката си на президента“, каза Хегер в изявление за пресата в неделя, предаде БГНЕС.

Прeмиерът съобщи, че е внесъл няколко предложения до президента Зузана Чапутова за разрешаване на кризата в правителството, но тя не е подкрепила нито едно от тях, затова той е решил да подаде оставка.

По-рано министърът на земеделието Самуел Вълчан също обяви желанието си да подаде оставка. Той взе решението на фона на съобщения, че фирма, за която се твърди, че е свързана със семейството му, е получила над 1,4 милиона евро невъзстановими държавни субсидии.

Словашкият външен министър Растислав Качер също изпрати писмо с оставка до държавния глава, като не уточни причините за решението си.

В края на 2022 г. словашкият парламент гласува недоверие на правителството на Хегер, но кабинетът под негово ръководство продължи да изпълнява задълженията си, тъй като това не противоречи на конституцията на страната. 


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com