Евродепутати с призив към Лайен за мерки срещу рецесия

Трябва да помним икономическата криза, започнала през 2008г.

Евродепутати с призив към Лайен за мерки срещу рецесия | StandartNews.com

Считаме, че въвеждането на стабилизиращи механизми за избягване на дълбока икономическа криза в Европейския съюз трябва да бъде на дневен ред. Споделяме загрижеността на лидерите на профсъюзите и представителите на МСП относно липсата на механизми за помощ, насочени към защита на уязвимите предприемачи, които ще пострадат най-много от рецесията. 

Трябва да помним икономическата криза, започнала през 2008г.

Това се казва в писмо на евродепутати до председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по повод на пандемията от коронавирус, засегнала повече от 120 дуржави в света. Писмото е подписано от евродепуати от Чехия, Малта, Гърция, като българският им колега Радан Кънев също е подписал, съобщиха от неговия пресцентър. 

Поради пандемията, причинена от COVID-19 и предпазните мерки, предприети от държавите-членки на ЕС - включително принудителната карантина, наложена на служителите и дистанционния труд, може да се очаква по-нататъшен спад на растежа на БВП.

Пренебрегването на проблема или създаването на ненужни обструкции може да ни струва много скъпо, както беше тогава. Призоваваме Европейската комисия да обмисли прилагането на адекватни мерки за подкрепа на европейската икономика и защита на европейските граждани, се казва още в писмото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай