Ето кой е най-безопасният град в света

Столицата на Дания събира общо 82,4 точки от 100 възможни по отношение на сигурността

Ето кой е най-безопасният град в света | StandartNews.com

Копенхаген е най-сигурният и безопасен град в света. Това се вижда от класацията на Economic Intelligence Unit (EIU) Safe Cities Index 2021.

Столицата на Дания събира общо 82,4 точки от 100 възможни по отношение на сигурността, като оглавява класацията и по показателя лична сигурност и доходи. По показателя дигитална сигурност Копенхаген се нарежда на 3-то място, по здравна сигурност е 26-ти, по инфраструктурна сигурност – 3-ти, а по отношение на екологичната сигурност е 6-ти.

На второ място в общата класация се нарежда Торонто (Канада) с оценка от 82,2 точки. Третата позиция е за Сингапур с 80,7 пункта.

Топ 10 се допълва от Сидни, Токио, Амстердам, Уелингтън, Мелбърн, Хонконг и Стокхолм, пише investor.bg.

В дъното на класацията е столицата на Мианмар - Янгон. Сред градовете с най-ниска сигурност са още Карачи, Каракас, Кайро, Лагос, Казабланка, Дака, Кувейт сити, Баку и Манила.

Лидер в категорията дигитална сигурност е Сидни, а на второ място е Сингапур. Последното място в тази категория е за Янгон.

В категорията здравна сигурност на първо място е Токио, следван от Сингапур и Хонконг, а на последно – Каракас, Лагос и Янгон.

В категорията инфраструктурна сигурност лидер е Хонконг, следван от Сингапур, а последните три места са за Лагос, Каракас и Янгон.

В категорията лична сигурност второто място е за Амстердам, а третото – за Франкфурт. Последните места са за Карачи, Лагос и Янгон.

В категорията екологична сигурност лидер е Уелингтън (Нова Зеландия), следван от Торонто и Вашингтон, а на последно място са Кувейт сити, Кайро и Казабланка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай