Къде Путин е скрил Кабаева

Това пише "Дейли мейл"

Къде Путин е скрил Кабаева | StandartNews.com

"Руският президент Владимир Путин е изпратил своята предполагаема любовница Алина Кабаева в Турция", написа британският вестник "Дейли мейл".

Според родения в бившия Съветски съюз израелски предприемач Леонид Невзлин, чрез подставено лице е била купена луксозна вила в елитен квартал в Истанбул. "Сделката с топимота в града на двата континента е била сключена с помощта на бизнесмен, близък до турския държавен глава Реджеп Ердоган", каза още предприемачът, цитиран от базираната в Лондон медия.

Вестникът допълни, че Невзлин заемаше висок пост в нефтения гигант ЮКОС. Контролният пакет акции на компанията (59%) принадлежеше на Михаил Ходороковски. "Главният акционер на фирмата през 2003 г. влезе в конфликт със стопанина на Кремъл. Предприемачът получи няколко присъди за финансови престъпления, а компанията закрита през 2007 г. Невзлин, който бе вторият след Ходорковски акционер в ЮКОС и притежаваше 8 на сто от фирмата, все още е озлобен на руския президент", написа още вестникът.

"Дейли мейл" припомни, че Ходорковски бе амнистиран през 2013 г. и напусна Русия.

"Преди няколко дни живеещият в САЩ състудент на Путин от Академията за външно разузнаване Юрий Швец заяви, че Кабаева е в Турция. Бившата гимнастичка и депутатка живее във вила, за която могат само да мечтаят дори някои от най-богатите хора в света", добавя "Дейли мейл", като се позовава на бившия шпионин.

Вестникът също така твърди, че последната публична изява на спряганата за половинка на Путин Кабаева е била в началото на юни. "Тогава тя се появи в руския черноморски курорт Сочи, където посети тренировки по художествена гимнастика, организирани от нейната фондация. Оттогава ексспортистката не е била забелязвана в Русия", добавя изданието, цитирано от "факти".

За интимна връзка между Кабаева и Путин се заговори още през 2008 г. Двамата категорично отричат тези твърдения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай