ЕС дава 5 млрд. евро на най-засегнатите от коронакризата

На донорската конференция, организирана от Европейския съюз и протекла във виртуален формат, бяха обещани 6,15 милиарда евро

ЕС дава 5 млрд. евро на най-засегнатите от коронакризата | StandartNews.com

ЕС обеща 4,9 милиарда евро за тези държави, които са най-засегнати от коронакризата. Това стана ясно на .виртуална донорска конференция.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза, че парите ще бъдат за подкрепа на особено уязвими страни. Тя допълни, че всеки в света трябва да има достъп до тестове, както и до евентуално лечение или ваксини, независимо от това къде живее, от коя страна е и как изглежда.

Изказвания направиха президентите Ангела Меркел и Еманюел Макрон.

На конференцията бяха обещани 6,15 милиарда евро за борбата с коронавируса, предаде ДПА. Новината съобщи председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен. Средствата ще са за разработване на лечение и ваксини за заболяването, причинено от коронавируса.

След официалното събития, в интернет се излъчва концерт, на който домакин ще бъде актьорът и кечист Дуейн Джонсън-Скалата, чиято цел е също да мобилизира средства в борбата с коронавируса. Участват Джъстин Бийбър, Шакира, „Колдплей“, Майли Сайръс и др.

Към момента ЕК е събрала 10 милиарда евро за разработването на ваксини, съобщи неин говорител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай