Ердоган поиска сухопътна операция срещу Ислямска държава

Ердоган поиска сухопътна операция срещу Ислямска държава | StandartNews.com

Анкара. Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган предупреди, че сирийският град Кобани, намиращ се на границата с Турция, ще падне под контрола на джихадистите от Ислямска държава и подчерта, че е нужна сухопътна операция за осуетяване офанзивата на екстремистите, предаде AFP.

"Терорът няма да свърши, освен ако не си сътрудничим за сухопътна операция", каза Ердоган в телевизионно обръщение в източния град Газиантеп. Турският лидер допълни, че нанасяните въздушни удари не са достатъчни сами по себе си.

"Месеците минават, но постигнати резултати няма. Кобани ще падне", каза той.

Над 400 души са били убити за три седмици при сраженията между ислямистите и кюрдските сили за сирийския град Кобани. Сирийската обсерватория за човешки права съобщава, че най-малко 412 души, включително 219 екстремисти, 173 кюрдски бойци и 20 цивилни, са били убити от 16 септември насам.

Според мониторинговата организация реално броят на жертвите е много по-голям, но е трудно смъртните случаи да бъдат документирани в сраженията, заради сигурността на бойците и липсата на достъп до голяма част от района.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай