Ердоган не признава Европейския парламент

Ердоган не признава Европейския парламент | StandartNews.com

Истанбул. „Тези, които говорят за отглас на „арабската пролет" в Турция, не знаят, че „турската пролет" се случи преди 10 години и половина, на 3 ноември 2002 година". Това каза премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в реч на митинг в истанбулския квартал Зейтинбурну. В събитието взеха участие стотици хиляди поддръжници на управлението на Ердоган.

Ердоган бе категоричен, че Европейският парламент трябва да си знае мястото и уточни, че не може да признае решенията на европейската институция. Той даде пример с демонстрациите в Гърция, при които също има жертви и подобни разрушителни демонстрации. „Щетите се изчисляваха на милиони евро. И как Европа отреагира на това? Международните медии и Европарламентът не виждат кръвта, която се лее в Сирия, и страданията на палестинския народ", продължи Ердоган, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Ние въведохме ограничения. Ние сложихме край на насилието и грубото отношение към задържаните", коментира Ердоган обвиненията в антиправителствени мерки. Той обясни, че униформeните имат право да ползват сълзотворен газ, както полицаите във всяка друга държава. Той не смята, че силите на реда са употребили жестокост към протестиращите в Истанбул.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай