Ердоган не работи трети ден. Какво казаха лекарите

Има ли нов проблем с президента на Турция

Ердоган не работи трети ден. Какво казаха лекарите | StandartNews.com

Вече трети пореден ден турският президент отменя обществените си прояви заради чревна инфекция, съобщиха Асошейтед прес и БТА.

Ердоган, който управлява Турция в продължение на две десетилетия като премиер и след това президент, се кандидатира за трети президентски мандат на изборите в Турция на 14 май. Той трябваше да се появи на откриване на мост и политически митинг в южния град Адана. Графикът му се промени и той  ще присъства на церемонията по откриването чрез видео връзка.

Здравният министър Фахретин Коджа каза, че турският президент е болен от "стомашно-чревна инфекция".

Служители се опитаха да разсеят опасенията за здравето на 69-годишния лидер преди президентските и парламентарните избори следващия месец. Последните социологически проучвания показаха лека преднина за основния съперник на Ердоган на фона на икономически спад и февруарските земетресения, при които загинаха над 50 000 души.

Ердоган, който претърпя операция на червата през 2011 г., управлява Турция от 2003 г., първо като министър-председател и като президент от 2014 г. насам. През последните седмици той водеше  натоварена кампания, присъствайки на няколко събития в страната всеки ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай